dimarts, 4 de desembre del 2007

DUES IMPORTANTS LLEIS SOCIALS
He demanat al Parlament la tramesa de dues importants lleis de carácter social que tindran una molt positiva repercussió en tota la gent gran de Catalunya i Espanya. He considerat útil posar-les en aquest blog perquè es puguin consultar permanentment.
Es tracta de la Llei de Dependència, aprovada pel Congrés de Diputats , i per tant aplicable a tot Espanya. I la Llei de Serveis Socials, aprovada pel Parlament de Catalunya i per tant aplicable aquí.
Les dues lleis es complementen i suposaran canvis importants per totes aquelles persones que tenen pensions molt baixes i les veuran complementades amb uns imports provinents del Govern de la Generalitat. I l’altra llei, regula ajudes econòmiques per totes aquelles persones que tenen diferents graus de dependència. Es a dir, que no es poden valer per elles soles.
Qui estigui en algun d’aquests casos el que ha de fer és anar a parlar amb la Assistenta Socials, Montserrat Pedrals, i ella us explicarà com funciona tot plegat i quins papers s’han d’omplir per poder-ho demanar.
Ja sabeu que la Assistenta Social ve tots els dilluns al matí de 9 a 12. I tal com ja us vaig anunciar a partir de l’any vinent, ampliarà el seu horari, de manera que tothom tindrà el seu temps per poder demanar les coses que no entengui o que cregui que hi té dret.
Les dues lleis han entrat ja en vigència i per tant es poden començar a demanar els ajuts que determinen.
Si teniu temps, us recomano llegir-les perquè veureu com hi ha propostes molt interessants i importants de cara a la gent amb pocs recursos o que tenen malalts a casa. I recordeu el que no entengueu ho demaneu a la Montserrat Pedrals.
Joan Roma, Alcalde de Borredà.